Dag 2

Nu är min kära Anna och jag på plats i Bergen. Våra fyra, på bristningsgränsen till sprängda resväskor, min lite speciella outfit - som bland annat innehöll rosa gummistövlar (de vägde för mycket och tog stor plats) gjorde att människor stannade upp på Kastrup när vi kom stånkande förbi och frågade oss med en road underton, "vart ska ni flytta?"

Vi hade preparerat med regnkläder i handbagaget då jag åtskilliga gånger påpekat för Anna hur regnet fullkomligt öser ner i Bergen, nästan varje dag (Europas regnigaste stad). Men strålande solsken och en tropisk värme slog emot oss när vi kom ut... snopet. Vi blev hämtade av vår hurtiga kontaktperson på bemanningsfirman som körde oss till vår blivande lägenhet för de nästkommande tre månaderna. Trapphuset gav en lätt obehaglig känsla, men när vi kom in i lägenheten vart vi postitivt överraskade. Anna som varit utbytesstudent i Botswana under 3 månader när vi gick utbildningen, var fullständigt begeistrad över allt som fanns... "Tove det är sängar, duntäcken, brödrost och diskmaskin, och kolla - orkideér i fönstrena!"

Idag har vi fixat norskt skattekort och busskort. Och nu ligger Anna och sover inför sitt första arbetspass som "nattevakt" i hemsjukvården. Jag ska börja jobba imorgon kl. 07.00. Har fått uppdrag i helgen på ett sjukhem. Så nu sitter jag här, och försöker tygla min nervositet... Har min fina syster ett kvarter bort, hon jobbar också här i Bergen för ett tag. Så kvällen får förgyllas av ett litet besök där!

Wish us luck.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0